fbpx
Steeds meer landen weren vlees uit Brazilië na schandaal

Het schandaal over de verkoop van rot vlees in Brazilië zet steeds meer landen aan tot beperkingen op de invoer van vlees uit dat land. Dat kan zware gevolgen hebben voor het land dat net uit een zware recessie komt.

Brazilië was vorig jaar de grootste producent van runds- en lamsvlees ter wereld.

De Braziliaanse president Michel Temer zijn slechts 21 van de bijna 1.000 vleesverwerkende bedrijven in zijn land betrokken bij de fraude met rot vlees van runderen, schapen en kippen.

China heeft meteen tot nader order de invoer van alle vlees uit Brazilië stopgezet tot er meer duidelijkheid is over het schandaal. De Volksrepubliek is de tweede invoerder van vlees uit Brazilië en de maatregel komt in het Latijns-Amerikaanse land dan ook hard aan.

Ook Zuid-Korea en Chili hebben de invoer van Braziliaans vlees voorlopig opgeschort. Zowat dertig andere landen hebben beperkingen opgelegd. Brazilië dreigt overigens met tegenmaatregelen tegen Chili als dat land de grens niet snel opent voor vleesproducenten.

De Europese Unie wil de invoer van vlees vanuit de 21 betrokken bedrijven verbieden, maar gooit de deur voor Braziliaans vlees in zijn geheel nog niet dicht. Wel volgt de Europese Commissie de situatie op de voet.

Het ministerie van Handel Industrie & Toerisme in Suriname is gestart met een onderzoek naar geïmporteerd vlees en vleesproducten uit Brazilië. Dit onderzoek vindt plaats in samenwerking met de ministeries van Volksgezondheid en Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

De geïmporteerde vlees en vleesproducten uit Brazilië, die momenteel in de winkels liggen voor verkoop en de voorraden opgeslagen bij de importeurs, worden onderzocht. De ladingen die onderweg zijn naar Suriname, worden ook aan testen onderworpen. Er wordt verder uitgekeken naar documentatie uit Brazilië die moet aantonen, dat het vlees veilig is voor consumptie.

HI&T dat belast is met de bescherming van de consumenten, vraagt om geen vlees en vleesproducten uit Brazilië te kopen en/of te consumeren.

Het ministerie van HI&T waarschuwt de consumenten om alle voorzichtigheid in acht te nemen en de ontwikkelingen op de voet te volgen.(GFC)

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…