fbpx
Facebook Pagelike Widget

Steeds meer kleine ondernemers in Suriname hebben grote geldzorgen

GFC NIEUWS- Het aantal kleine ondernemers in Suriname dat aangeeft geldzorgen te hebben, neemt toe. Personen die werken op basis van een dagloon, onder meer de zelfstandige ondernemers, hebben het op financieel vlak erg moeilijk. Oorzaak: de coronacrisis.

Een tegellegger die al ruim 11 jaren voor zichzelf werkt zegt aan GFC Nieuws dat er duidelijk sprake is van een afname van het aantal klusjes. Dat is niet alleen bij hem het geval, zegt hij, ook bij zijn collegae tegelleggers.

“Het is overduidelijk. Veel personen nemen een afwachtende houding en bewaren hun geld liever voor moeilijkere tijden die ongetwijfeld komen”, zegt hij.

Ook in andere branches zijn er duidelijke verschuivingen gaande.

Enkele vrouwen die al jaren als kinderoppas fungeren laten weten dat ook zij getroffen worden door de coronacrisis.

“Een heleboel ouders die hun kinderen bij mij brachten doen dat niet meer. Ze houden hun kids liever thuis. Hierdoor heb ik nauwelijks nog inkomsten en weet ik niet hoe ik verder moet leven. Ik heb nu grote geldzorgen. En gelooft u mij, ik ben echt niet te enige”, vertelt een vrouw die bij haar thuis op kleine kinderen let.

GFC verneemt dat ook veel schoonmaaksters, horecamedewerkers, salonmedewerkers en casinowerkers financieel getroffen worden door de crisis.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…