Steeds meer kleine ondernemers in Suriname hebben grote geldzorgen

GFC NIEUWS- Het aantal kleine ondernemers in Suriname dat aangeeft geldzorgen te hebben, neemt toe. Personen die werken op basis van een dagloon, onder meer de zelfstandige ondernemers, hebben het op financieel vlak erg moeilijk. Oorzaak: de coronacrisis.

Een tegellegger die al ruim 11 jaren voor zichzelf werkt zegt aan GFC Nieuws dat er duidelijk sprake is van een afname van het aantal klusjes. Dat is niet alleen bij hem het geval, zegt hij, ook bij zijn collegae tegelleggers.

“Het is overduidelijk. Veel personen nemen een afwachtende houding en bewaren hun geld liever voor moeilijkere tijden die ongetwijfeld komen”, zegt hij.

Ook in andere branches zijn er duidelijke verschuivingen gaande.

Enkele vrouwen die al jaren als kinderoppas fungeren laten weten dat ook zij getroffen worden door de coronacrisis.

“Een heleboel ouders die hun kinderen bij mij brachten doen dat niet meer. Ze houden hun kids liever thuis. Hierdoor heb ik nauwelijks nog inkomsten en weet ik niet hoe ik verder moet leven. Ik heb nu grote geldzorgen. En gelooft u mij, ik ben echt niet te enige”, vertelt een vrouw die bij haar thuis op kleine kinderen let.

GFC verneemt dat ook veel schoonmaaksters, horecamedewerkers, salonmedewerkers en casinowerkers financieel getroffen worden door de crisis.

Overige berichten