STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka in het district Para.

Het doel van de ‘STEAM-IT fair’ is om leerlingen van de 4e en 5e klassen, kennis te laten maken met de toepassing van STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, and Mathematics) door actief deel te nemen aan verschillende leuke proefjes.

De proefjes worden uitgevoerd onder begeleiding van het STEAM-IT team, met medewerking van een 15-tal vrijwilligers, onder wie studenten van de Anton de Kom Universiteit, en leden van het Robotics Team Suriname van Stichting Young Help Suriname.

Daarnaast wil SAAA de leerlingen kennis bij brengen over het belang van STEAM in onze steeds digitaliserende en technologie afhankelijke wereld.

Verder zullen zij kennismaken met het Robotics Team, dat Suriname reeds twee jaren op internationale podia heeft vertegenwoordigd, en wel in 2017 in Washington DC en in 2018 in Mexico City.

STEAM-IT hoopt op deze manier ook verschillende studiemogelijkheden in de STEAM-richting te demonstreren aan de leerlingen.

Powaka is pas in de afgelopen 2 jaren aangesloten op het elektriciteitsnetwerk en is nu 24 uur voorzien van elektriciteit.

Met haar savannah ecosysteem bieden Powakka en omgeving een scala aan ontwikkelingsmogelijkheden, waarin de toepassing van STEAM zeker een belangrijke rol zal vervullen.

Overige berichten