fbpx
STB organiseert Nationale Tennis Jeugdkampioenschappen en coachescursus

GFC NIEUWS-De Surinaamse Tennisbond (STB) start vandaag, vrijdag, met de Nationale Jeugd Tenniskampioenschappen 2019.

In de U12, -14 en -18 klassen zullen zowel meisjes als jongens in de enkel- en dubbelklassen strijden om de titel nationale tennis jeugdkampioen 2019.

De titels zijn nog in handen van Jamila Sadiek en Yannick Issa. In de dubbels waren ze ook de beste met hun partners respectievelijk Jessica Fraser en Juwell Ritfeld.

Dit jaar worden deze kampioenschappen gehouden op de banen van De Dolfijn en Ready.In de weekenden vanaf vrijdag op beide clubs en door de week op De Dolfijn.

Vanavond vindt de loting plaats in De Dolfijn en dan is bekend hoe groot het deelnemersveld is. In 2018 deden er 107 deelnemers mee.

Vandaag start ook de tennis coach’s cursus. Hiervoor hebben zich 26 personen aangemeld. De cursus bestaat uit 2 delen die over 4 weekenden uitgesmeerd zijn.

Er wordt gestart met een ‘Play Tennis Course’ voor beginnende coaches die ook met tennisbeginneling beginnen te trainen en de Level 1 cursus. De locatie voor deze cursus is De Witte Lotus. De tutor is dhr. Kyle Hannays uit Trinidad & Tobago.

De Play Tennis-cursus is een nieuwe creatie van de Internationale Tennisfederatie (ITF). Eerder dit jaar organiseerde de Tennisfederatie van Trinidad & Tobago deze cursus, ook geleid door hoofdcoach Hannays. Het duurde vier weken, van 25 januari tot 15 februari in het National Racquet Center in Tacarigua.

32 studenten van de Universiteit van Trinidad en Tobago, allen studenten van het derde jaar die een Bachelor of Education volgen met een specialisatie in lichamelijke opvoeding, volgden de cursus op vier opeenvolgende vrijdagen.

Na afronding van het modulaire programma begonnen alle deelnemers, indien nodig, aan een praktische stage van vijf weken bij verschillende tennisclubs in Trinidad met functionele rode, oranje en groene balprogramma’s.

De studenten, die hun stage op 24 maart afsloten, roteerden elke zaterdag en zondag in groepen van vijf.

Deze doorlopende activiteit is ontworpen om deelnemers in staat te stellen de principes van het Play Tennis-programma actief toe te passen in een praktische omgeving, en om hen ook te laten begeleiden door CBI-coaches (niveau 1) die praktische ervaring hebben, die van onschatbare waarde kan zijn in hun ontwikkeling .

Na succesvolle afronding van de stage werden de 32 deelnemers gecertificeerd als Play Tennis-coaches. Dat zal ook het geval zijn met de cursus in Suriname.

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…