fbpx
Statistiekenbeurs moet burgers statistiek-minded maken

De ééndaagse statistiekenbeurs die morgen wordt gehouden beoogt burgers statistiek-minded te maken. Mensen zijn onvoldoende bewust van het belang statistieken, zegt Chermaine Kartoikromo, medewerker Public Relations bij het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS).

De beurs wordt van 12.00 tot 18.00 uur gehouden in het Lalla Rookhgebouw in het kader van de Caribbean Statistics Day en de World Statistics Day. De organisatie is in handen van het ABS, de UNDP en de Unicef.

Verschillende ministeries en de Centrale Bank van Suriname zullen aanwezig zijn om hun werkzaamheden en statistieken te presenteren. Het thema voor dit jaar is “Better data, better lives.”

Kartoikromo meent dat het goed is dat mensen weten waarvoor statistieken gebruikt worden en hoe men aan data komt. Het vastlegen van informatie en statistische gegevens is noodzakelijk om beleid te kunnen maken en uitvoeren en om te kunnen plannen.

Ook voor studenten en wetenschappers is dergelijke informatie nuttig. Het ABS zal de VOJ- en VOS scholen en ook de Universiteit bezoeken en voorzien van een ABS gids, een Sustainable Development Goals (SDG) poster en een SDG gids. Hiermee wordt getracht het belang van statistieken en statistici te benadrukken.

Op de beurs wordt tevens de milieustatistieken-database gelanceerd. Op deze database is informatie te vinden over milieustatistieken. Er zal een demonstratie worden gegeven hoe data op de website te vinden is.

De Caribbean Statistics Day wordt sinds 2009 elk jaar gehouden, terwijl de World Statistics Day om de 5 jaren plaatsvindt. Het is de tweede keer dat Suriname deze beurs houdt. De eerste keer was in 2010 in Sana Budaya.

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…