Startsein voor landelijke uitreiking grondpapieren gegeven

GFC NIEUWSREDACTIE- President Chandrikapersad Santokhi en vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk hebben vrijdag in Moengo, Marowijne (Suriname) het startsein gegeven voor een landelijke uitreiking van grondpapieren.

In totaal zijn 150 grondbeschikkingen aan de plaatselijke bewoners verstrekt.

Santhoki prees de vp en assembleevoorzitter Marinus Bee voor de aandacht die zij geven aan de noden van de gemeenschap in Marowijne. Hij verzekerde dat de regering zal blijven werken aan het versterken van de bestaanszekerheid van alle burgers.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vrouw met zandloperfiguur eet één keer per dag en draagt dagelijks een korset

De president heeft de eerste bereidsverklaring uitgereikt aan Edmee Akasi. Zij wacht sinds 2005 op haar beschikking.

Door goed leiderschap en goede samenwerking met de president zal er heel veel ontwikkeling worden bewerkstelligd in de achtergestelde gebieden.

Het uitreiken van grondpapieren in de verschillende districten in de komende periode, moet in dat kader worden gezien, zegt Brunswijk.

Districtscommissaris Olivia Dominie van Marowijne Zuid-west en haar collega Clyde Hunswijk van Noordoost toonden zich opgelucht met deze ontwikkeling. Ze riepen de mensen op dankbaar om te gaan met hun beschikkingen.

Assembleevoorzitter Bee zei dat grondbezit zekerheid biedt en ook geplaatst moet worden in het kader van duurzame ontwikkeling.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Kerkleiders geloven niet in het coronavirus en verbranden mondmaskers tijdens gebed (video)

Volgens assembleelid Genevievre Jordan leidt de zekerheid op een stuk grond tot goede huisvesting, stabiele gezinnen en ondernemerschap. Hiermee is de levensstandaard van de bewoners van Marowijjne verhoogd.

Minister Dinotha Vorstwijk van Grond Beleid en Bosbeheer (GBB) haalde aan dat de achterstanden zo snel mogelijk zullen worden weggemaakt in alle districten.

Sommige aanvragen van Marowijne dateren vanaf 1996. Zij gaf aan binnen 4 maanden alles in orde te zullen maken op het Domeinkantoor. Hierdoor wordt voorkomen dat belangrijke termijnen verlopen en men de beschikking kwijt raakt.

De nieuwbakken minister heeft een beschikking uitgereikt aan Vivian Aviankoi.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten