Startsein voor bouw 200 woningen Helena Village

President Desi Bouterse en vicepresident Ashwin Adhin gaven vrijdag het startsein gegeven voor de bouw van 200 woningen voor de burgers die een woning nodig hebben. De woningen worden gebouwd door de ondernemer P&D Real Estate. Het project staat aan de Helena Christinaweg genaamd Helena Villige. Er zullen 200 woningen worden gebouwd. De vicepresident legde de eerste steen, terwijl president Bouterse zei dat hij de sleutels komt overdragen.

Het gaat om woningen met een oppervlakte van 70 m2. Eind augustus 2019 zullen deze woningen worden opgeleverd.

Volgens het staatshoofd is het een belangrijke droom, dat elk gezin een goede woning heeft. President Bouterse gaf verder aan dat na een goede evaluatie over de woningbouwprojecten, de conclusie is getrokken dat de regering niet perse hoeft te bouwen, maar dat er faciliteiten geschept moeten worden om met mensen uit de samenleving te werken.

Adhin vertelde over zijn jeugdjaren in het district Wanica en vindt de ontwikkelingen die het district in de afgelopen acht jaren heeft doorgemaakt, bijzonder goed. “Wanica is geen boiti meer, het is een stad geworden”, sprak de vp.