fbpx

Startsein hoogland rijstteelt gegeven in Marowijne

De productie van hoogland rijst in het binnenland moet verbeterd en bevorderd worden. In dit kader heeft het ministerie van Landbouw Veeteelt en visserij een aanzet gegeven voor de teelt van hoogland rijst in het district Marowijne te Papatam. Dit project is onderdeel van samenwerking tussen Brazilië, Nieuw Zeeland en Suriname.

Landbouwer Abraham Angoso stelt zijn landbouwgrond ter beschikking voor de realisatie van dit doel. Op het areaal zullen diverse variëteiten rijst in ‘plots’ worden geplant om te zien welke het best zal gedijen in het gebied. Volgens Abraham, heeft hij eerder rijst geteeld en geoogst op zijn areaal volgens de traditionele methode.

OOK INTERESSANT
Ambassadeur Sitaldin: Toegang tot veilig en gezond drinkwater is een collectieve verantwoordelijkheid

Volgens Ermond Kromopawiro, ressortleider LVV Marowijne, zullen de boeren van Albina nieuwe teeltechnieken vanuit Brazilie worden aangeleerd, die de productie zullen verhogen.

Er zal in tegenstelling tot de traditionele teelt gebruik worden gemaakt van fertilizers. Hij geeft verder aan dat de grond van Angoso gezien mag worden als proeftuin voor hoogland rijstteelt in het district.

De districtscommissaris van Marowijne ondersteunt het project.(GFC)