Startsein gegeven voor rehabilitatie Weg naar Balingsoela

GFC NIEUWS- Vandaag is het startsein gegeven voor het rehabiliteren van de weg naar Balingsoela, de Balingsoelaweg, in Brokopondo.
Dit gebeurde onder leiding van de districtscommissaris Frederik Finisie en DNA-lid Ivonne Maabo onder het toeziend oog van vertegenwoordigers van het dorp.
De weg is meestal onbegaanbaar en is die in het verleden meerdere keren door bewoners gebarricadeerd.
Grassalco en Rosebel Goldmines (RGM) hebben vorig jaar mei de weg hersteld. Grassalco heeft daartoe 400 m3 Reject materiaal en 300 m3 van de gradatie 0-8 mm beschikbaar gesteld. RGM heeft het transport van de steenslag en het verspreiden van het materiaal op de wegstrekking bekostigd.
De weg verkeerde in zeer slechte staat, zodanig dat voertuigen er niet makkelijk over konden. School- en Staatsbussen weigerden de weg in te rijden. Leerlingen van de O.S Balingsoela die elders wonen en passagiers van de Staatsbussen werden op de afslag met de Afobakaweg afgezet en moesten te voet hun weg vervolgen.
Leerlingen van Balingsoela die op scholen voor het voortgezet onderwijs in Brokopondo Centrum les volgen, moesten ook naar bedoelde afslag lopen.

Overige berichten