fbpx

Startsein gegeven voor project ‘Together Against Violence’

GFC NIEUWSREDACTIE- In het kader van Internationale Dag van de Mensenrechten heeft op 11 december, de kickoff van het Together Against Violence programma in Suriname plaatsgevonden.

Dit programma bestaat uit vier fasen, waarbij er in de eerste fase in de periode december 2021 tot en met maart 2022 workshops worden verzorgd in het kader van huiselijk geweld. De workshops worden verzorgd door de Women’s Rights Centre onder leiding van Carla Bakboord.

50 participanten zijn geselecteerd om deel te nemen aan deze workshops, waarbij zij de opgedane kennis verder zullen overbrengen in hun organisaties en leefgebieden.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Koffie- en theedrinken verminderen beroerte en dementie

De participanten bestaan onder andere uit leerkrachten en vertegenwoordigers vanuit verschillende organisaties.

De kickoff vond virtueel plaats via Zoom en werd officieel geopend door projectcoördinator Priscilla Abhilakh Missier die de participanten het belang van samenwerken heeft medegedeeld alsook de noodzaak om dit onderwerp bespreekbaar te maken.

Vervolgens werd een woord gericht door de Amerikaanse Ambassadeur in Suriname, Karen Williams. De ambassadeur deelde mee dat huiselijk geweld een heel serieus vraagstuk is welke in alle landen voorkomt. Zij is heel erg ingenomen met de inzet van de participanten om deze maatschappelijke issue te helpen herkennen en op te lossen.

BEKIJK OOK
Houtgroep VSB had vervolgontmoeting met minister BIBIS over uitdagingen binnen houtsector

In de overige fasen van dit programma wordt aandacht besteedt aan het verbeteren van de mentale gezondheid van survivors en slachtoffers. In de doelgroep behoren verder ook mannen en kinderen, in het byzonder jongens omdat het ook voor deze groep belangrijk is om huiselijk geweld te kunnen herkennen.

In de laatste fase van dit programma zal er een mobiele applicatie worden gelanceerd die hulpverlening moet bieden aan personen in situaties van huiselijk geweld.

Het programma wordt mogelijk gemaakt door tussenkomst van Act Now Foundation en de Amerikaanse ambassade in Suriname en is onderdeel van de Alumni Engagement Innovation Fund (AEIF).