fbpx
Startsein gegeven voor Educatietraject Earth Hour 2017

Op O.S. Alkmaar in Commewijne is maandag het officiële startsein gegeven van het educatietraject van Earth Hour 2017.

In het bijzijn van de vertegenwoordigers van WWF, Unicef, Stichting The Back Lot, een bestuursambtenaar van de afdeling MGD, afgevaardigde van de districtscommissaris van Commewijne en leden van de inspectie van het Basisonderwijs hebben bijkans 60 leerlingen deelgenomen aan het traject.

Onder begeleiding van de welbekende kunstenares Kim Sontosoemarto hebben de aanwezigen hun ‘wereldlicht’, een gerecycled flesje bekleed met stof waar een led lampje in zit, gemaakt.

Hierna hebben de overige klassen meegedaan aan de ‘Giant Earth ball’ estafette, hiermee wordt op elke school de les afgesloten.

Leerlingen dragen de aardbol op hun schouders en geven deze over aan hun leeftijdgenoten. Met dit gebaar maken ze duidelijk aan volwassenen dat die ervoor moeten zorgen dat het gewicht van de aarde niet zwaarder moet worden.

Dit jaar wordt op 25 maart in de hele wereld het licht voor een uur uitgedaan.

Miljoenen mensen wereldwijd geven dan op hetzelfde tijdstip een signaal af dat ze zich zorgen maken over de toekomst van onze aarde. Ook in Suriname doen we dit jaar mee aan Earth Hour en laten we zien dat wij de aarde belangrijk vinden.

Educatietraject

Dit jaar is het educatietraject gekoppeld aan Earth Hour behalve op scholen in Paramaribo ook op scholen in Commewijne. Petflessen recyclen en omtoveren tot prachtige kunstwerken die ook als lamp gebruikt kunnen worden.

Deze lampen zullen tijdens Earth Hour, op 25 maart, het Onafhankelijkheidsplein verlichten als het licht voor een uur uitgaat. Lampje maken bij het Nola Hatterman Art Academy.

Geïnteresseerden kunnen op zaterdag 25 maart ook een lampje maken bij Nola Hatterman Art Academy en wel van 10.00-14.00uur. Dit onder begeleiding van de studenten van de Academy en andere kunstenaars. Aan de mensen wordt gevraagd een eigen pet flesje mee te nemen. Voor alle overige benodigdheden wordt gezorgd.

Wandelloop en Earth Hour event

Op 25 maart wordt er voorafgaand aan Earth Hour een wandelloop gehouden. De Giant Earth Ball komt tegen 18:15u met de veerboot vanuit Commewijne naar Paramaribo en vanuit de SMS Pier wordt er dan door de binnenstad van Paramaribo gelopen. De padvinders spelen hierbij een belangrijke rol. Het eindpunt van de loop is het Onafhankelijkheidsplein.

Er zullen diverse leuke activiteiten gehouden worden op het plein en van 20:30 – 21:30uur wordt gezamenlijk stil gestaan bij Earth Hour.

Het feest gaat door in het donker met een lichtspel met de zelfgemaakte lampjes, optredens in het donker, en nog veel leuks.

Het organiseren van Earth Hour 2017 en alle activiteiten eromheen, is mogelijk door financiële ondersteuning van WWF en UNICEF.

Andere partners bij dit project zijn: Fernandes, Telesur, Para Springs en Nola Hatterman Art Academy.(GFC)

Meer nieuws

11 positief uit 296 Covid-testen

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe personen dat het voorbije etmaal positief is getest op Covid-19 is 11. In totaal zijn 296 testen uitgevoerd. Dikke mensen…

Komediant Jerrel Vierklau heengegaan

GFC NIEUWS- Toneelacteur en komediant Jerrel Vierklau is niet meer. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

Nieuw bondscentrum BBGO maakt fleurige indruk

GFC NIEUWS- De officiële opening van het centrum van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) heeft donderdag plaatsgevonden. Dikke mensen slanken het makkelijkste…

Covid-19-protocol ontwikkeld voor kinderverblijven

GFC NIEUWS- Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) heeft een protocol ontvangen voor Covid-19-maatregelen bij kinderdagverblijven, tehuizen en internaten. Dikke mensen slanken het…

Open brief afzetting Gaama Albert Aboikoni

GFC NIEUWS- De kabiteni’s en basya’s der Saamaka in Nederland bijeen op zondag 18 oktober. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ambulanceboot overgedragen aan MMC Apoera

GFC NIEUWS- De officiële overhandiging van de ambulanc boot aan de MMC Apoera vond woensdag plaats. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin,…

Dief na een jaar gepakt door leden DNV

GFC NIEUWS- Diefstalverdachte Stephano J. alias Koelie boi is door leden van de Dienst Nationale Veiligheid (DNV) aangehouden. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met…

Vier nieuwe Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal testten slechts 4 personen positief op Covid-19. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op…