fbpx
Startsein enquête-onderzoek in Saramacca voor gerichter beleid

GFC NIEUWS- Districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca heeft vandaag het startsein gegeven voor een enquête-onderzoek.

Het doel van dit enquête onderzoek is om zoveel mogelijk data te verzamelen over de bewoners en de activiteiten in het ressort/ district. Deze informatie is noodzakelijk om aan de hand hiervan op een verantwoorde wijze beleid te formuleren en uit te voeren, laat BIC Saramacca weten.

Het onderzoek is van start gegaan binnen de volgende ressorten: Kampong Baroe, Calcutta en Tijgerkreek. De overige ressorten volgen nog. De voorlichters van LVV zijn ook betrokken in de uitvoering van het enquête onderzoek.

Zo willen wij onder anderen bv weten:

– uit hoeveel personen een gezin bestaat:
– hoeveel schoolgaande kinderen een gezin telt, waar die op school zitten en welke de studierichtingen zijn;
– wat voor een beroep men uitoefent, vb bent u een landbouwer, arbeider, heeft u een zelfstandig beroep
– hoeveel mensen dagelijks afreizen naar de stad om te studeren en te werken;
– hoeveel senioren burgers het district telt en wat hun leefsituatie is;
– de status van percelen;
– hoeveel mensen er met een beperking in het district zijn.

Indien u wordt benaderd door een bestuursambtenaar voor het onderzoek, let u er dan op dat elk formulier is voorzien van een stempel van het Commissariaat. Dit om onregelmatigheden te voorkomen. Verder heeft dit onderzoek niks te maken met het innen belastingen, wordt benadrukt.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…