fbpx

Startsein botentour Wanica en Saramacca

De launch van het Wamacca botentour heeft op 1 mei plaatsgevonden. Het startsein werd gegeven door minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO). Het Wamacca botenrour heeft als bedoeling om tours te organiseren voor eenieder. Districtscommissaris Ramai van Wanica-Noordwest en Laksmienarain Doebay van Saramacca zullen in dit project samenwerken.

Het idee is een droom van Oswaldo Braumuller. Het is in de afgelopen negen maanden, na gesprekken met onder meer de United Tour Guides Suriname en dc Ramai, uitgegroeid met veel groeipotentie. Dc Ramai zegt dat Wanica veel meer te bieden heeft dan alleen de landbouw, zegt het BIC.

Ramai en Doebay juichen de samenwerking toe. Deze trip is gestart in de buurt van de markt te Leiding 11. Het eindpunt was Groningen, Saramacca. Wamacca is een samenvoeging van Wanica en Saramacca, omdat ere en samenwerking is tussen deze twee districten.

De boot voer vanuit het Saramaccakanaal naar Saramacca. Onder de passagiers bevonden zich minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling dc Ramai en zijn collega Doebay.(GFC)

Overige berichten