fbpx
Start WK-kwalificatie voor Suriname uitgesteld tot 2021

GFC NIEUWS- Het kwalificatietoernooi voor het Wereldkampioenschap (WK) voetbal van 2022 begint voor Suriname in een later stadium.

De eerste wedstrijden zouden in oktober en november zijn, maar de CONCACAF en de FIFA hebben besloten pas in 2021 te beginnen. De reden is de aanhoudende problemen rond het coronavirus, waardoor besloten is dit jaar zo weinig mogelijk sportevenementen te organiseren, meldt de Surinaamse Voetbalbond.

Het WK van 2022 is van 21 november tot en met 18 december in Qatar.

Natio moet zich nog zien te plaatsen. De loting voor de kwalificatie is geweest en heeft Suriname gekoppeld aan Aruba, Bermuda, Canada en de Cayman island.

De kwalificatie begint in maart 2021.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.