fbpx

Start-up Huddle Paramaribo, een ondersteunend platform voor startende ondernemers

GFC NIEUWS- Met trots heeft Global Entrepreneurship Network in samenwerking met Act Now Foundation op 16 september de lancering van Start-up Huddle Paramaribo in Suriname uitgevoerd.
Het platform biedt lokale ondernemers de gelegenheid om waardevolle feedback te ontvangen over diverse uitdagingen waarmee zij geconfronteerd worden in hun startup.
Tijdens de officiële opening van het programma, hebben diverse sprekers een speech verzorgd en de noodzaak van dit platform benadrukt alsook hun wensen voor een zeer goede samenwerking en ondersteuning kenbaar gemaakt. Onder de participanten waren studenten, startende en ervaren ondernemers, actieve jongeren, bedrijfsleiders, expert panel leden en vertegenwoordigers van lokale en internationale partners.
Tijdens de bijeenkomst, hebben twee startende ondernemers elk zes minuten de tijd gehad om hun onderneming te pitchen aan de participanten. Na elke presentatie, heeft een aangewezen expert panel, opbouwende en fundamentele feedback gegeven aan deze ondernemers met als doel dat zij de groei van hun onderneming effectiever kunnen beheren.
Na feedback van het expert panel, heeft het publiek voldoende ruimte gehad om ook feedback te geven en/of vragen aan de ondernemers te stellen. Vanwege de Covid-19-pandemie, is er gekozen om de sessies voorlopig virtueel te doen geschieden, totdat het weer veilig is om fysiek bij elkaar te komen.
Voor de eerste huddle hebben de organisatoren Jonathan Tobi, mede oprichter van E-Go Studios N.V., en Gabriella Sanijo die een freight forwarding onderneming heeft gestart, geselecteerd. Beide ondernemers waren zeer onder de indruk van het platform en de manier waarop zij in de gelegenheid gesteld werden om in interactie te treden met de participanten.
Een belangrijke focus van Start-up Huddle Paramaribo is om een cultuur te vormen van een ondersteunende, neutrale ruimte, waarin ondernemers worden verwelkomd om open te zijn over hun onderneming en eventuele uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd.
In tegenstelling tot een traditionele ‘pitch’-omgeving, is Start-up Huddle niet opgericht om kritisch te zijn over ondernemers, maar om de ondernemers te laten leren van gedeelde ervaringen en manieren te vinden om elkaar als gemeenschap te ondersteunen. Start-up Huddle is daarom een leerzame ervaring voor zowel het publiek als de presentatoren.
Organisaties die dit initiatief mede tot stand hebben gebracht, zijn de Amerikaanse ambassade in Paramaribo, Young Leaders of the Americas Initiative, CMC & Prints en Mustform.

BEKIJK OOK
Surinaamse Schaakbond werkt aan kweekvijver uitbreiding topschakers