Start uitgifte visserijvergunning 2018

De eerste visserijvergunningen van 2018 zijn donderdag verstrekt aan vergunninghouders die aan alle voorwaarden voldoen. In totaal zijn 19 vergunningen verstrekt. De bedoeling is om alle visvergunningen van 2018 uiterlijk februari te hebben uitgegeven.

De eerste groep die in aanmerking kwam, zijn de Surinaamse Kust (SK) vaartuigen. Eveneens beschikken zij ook over een geldig registratiebewijs en certificaat van deugdelijkheid van de boot van de Maritieme Autoriteiten Suriname (MAS) en een certificaat van foodhandlers van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) van de bemanningslieden, die op de boot werken. Eveneens is de betaling voldaan van de vergunningsrechten.

Sinds vorige week zijn visserij-inspecteurs van het Onderdirectoraat Visserij (ODVIS) van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) begonnen met de inspectie van de vissersvaartuigen en de vistuigen. Er zijn circa 100 boten geïnspecteerd op verschillende aanmeersteigers in de districten Paramaribo en Commewijne. Aan het einde van de dag, maken zij een rapportage. De vergunninghouders die voldoen aan de vergunningsvoorwaarden, zijn in aanmerking gekomen voor een visvergunning voor 2018.

De vergunninghouders die nog niet voldoen aan de voorwaarden, worden in de gelegenheid gesteld om hun zaken in orde te maken, waarna zij weer een inspectiebezoek krijgen. Tot en met 31 januari 2018 krijgen zij de gelegenheid hun zaken in orde te maken. De volgende week start vanuit het ministerie een reeks inspectiebezoeken in het district Nickerie.

Overige berichten