fbpx

Start ressortbijeenkomsten VHP Nickerie

GFC NIEUWS- Vrijdagavond werd het startsein gegeven voor de ressortbijeenkomsten van de VHP in Nickerie.

Er zullen landelijk meer dan 40 ressortbijeenkomsten gehouden worden tot 25 mei 2020.

“Deze ressortmeeting is uitgegroeid tot een kleine massameeting. Alle bevolkingsgroepen, vooral de jongeren, waren goed vertegenwoordigd, de bromtji djari is daar goed tot uiting gebracht,” zegt de partij in een bericht.

De verschillende sprekers hebben aangehaald dat Nickerie in 9 jaren tijd sterk achteruit is gegaan. “Onze mensen worden afhankelijk gemaakt van pakketten. Wat willen jullie? Pakketten of werk- pakketten of goede gezondheidszorg- pakketten of goed onderwijs? Tek a pakket ,maar kies op 25 mei voor goed bestuur, voor een goede toekomst en dat is de VHP, de Orange Movement.”

Verder werd aangehaald dat de landbouwsector een stiefmoederlijke behandeling krijgt. “Deze sector is in gevarenzone beland, maar de regering weigert de landbouw te stimuleren. De regering had beloofd de rentepercentages te verlagen tussen 5- 7%, maar het is bij een belofte gebleven. We moeten durven te zeggen dat het niet goed gaat in het land, we moeten niet aan de kantlijn blijven staan. Op 25 mei 2020 moeten we het juiste besluit nemen om het land uit de crisis te halen.”

Voorzitter Chandrikapersad Santokhi gaf aan dat je een verkiezing niet wint met beloftes, “een verkiezing win je met duidelijke visie, een verkiezing win je met duidelijke projecten. Je moet leiderschap tonen.

BEKIJK OOK
Atjoni en Pokigron worden ontdaan van afval

“We gaan niet afgeven op de tegenstander, maar we gaan laten zien wat de kracht is van de VHP, we gaan de sterkte van de VHP laten zien. We moeten niet blindelings lopen achter een partij die pakketten verdeelt, je laat je niet leiden door een partij die het land naar de afgrond brengt.”

Santokhi waarschuwde: “we moeten niet doen alsof we de verkiezingen al gewonnen hebben, hoewel alle peilingen laten zien dat we de grootste partij zijn. Maar daarmee hebben we nog niet gewonnen. Als we gaan voor die 28 zetels, moeten we gerichter werken, professioneler werken.

“We moeten werken naar de targets die zijn gesteld voor alle districten. Dat is de grote uitdaging voor ons. De strijd gaat geleverd worden tot de laatste seconden van die telling. Wij gaan als waakhond fungeren, omdat die gasten niet te vertrouwen zijn. We moeten waakzaam blijven,” aldus Santokhi.

Hij haalde tenslotte aan dat er wordt gewerkt aan 3 documenten, te weten: een campagneplan, het verkiezingsprogramma en het wederopbouwplan. Het verkiezingsprogramma wordt gepresenteerd rond de jaardag van de VHP in 2020.