fbpx

Start project ‘Vernieuwen riolering Zwartenhovenbrugstraat’

Het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie (OWT&C) gaat voort met inhoud geven aan het principe dat de infrastructuur één van de belangrijkste pijlers is, voor een goede sociale economische ontwikkeling. In dit kader is woensdag het startsein gegeven voor het verhelpen van de ontwateringsproblematiek aan de Zwartenhovenbrugstraat.

Het ligt in de bedoeling dat na de riolering ook het wegdek en de bermen opnieuw zullen worden aangebracht. Dit alles zal leiden tot een betere doorstroming van het verkeer en een goeie doorgang voor de voetgangers. Aan het eind van dit project zal een vlotte doorstroming en afwikkeling van het verkeer centraal staan.

OOK INTERESSANT
Verdachten aangehouden met smokkelwaar nabij steiger te Meerzorg

Minister Jerry Miranda van OWT&C legt de nadruk op de belangrijkheid van de buurtbewoners en winkeleigenaren bij dit project. Hij stelt dat het ministerie slechts de instantie is die gaat uitvoeren, maar dat het de buurtbewoners en winkeleigenaren zijn waarmee het meest rekening gehouden moet worden.

Tijdens eerdere informatiesessies hebben de winkeleigenaren en buurtbewoners zich kritisch, maar vooral positief opgesteld over de uitvoering hiervan.

Het project duurt twee jaar en wordt verdeeld in vier hoofdvakken of blokken. Het eerste blok dat wordt aangepakt is dat deel tussen de Nassylaan en de Keizerstraat.(GFC)