fbpx

Start bouw 3250 woningen te Altona 2

Te Altona 2, Vredenburg Serie B in het district Wanica, zal P&D Real Estate in samenwerking met de Surinaamse overheid, 3250 woningen opzetten.

Het zal in deze gaan om luxe en sociale woningen, die op een terrein van 400 hectare zullen worden gebouwd. Op zondag 10 maart jongstleden vond de eerstesteenlegging plaats.

President Desiré Delano Bouterse die de aanwezigen toesprak, gaf aan dat het een heel bijzondere dag is. Het staatshoofd is ervan overtuigd dat P&D Real Estate voldoende ervaring en deskundigheid heeft opgebouwd. “Wij hebben veel werk te doen” zei de president overtuigd.

Het staatshoofd is ervan verzekerd dat de partnerschap tussen het bedrijfsleven en lokale banken soelaas biedt. President Bouterse zegt alle vertrouwen te hebben in de uitvoering van dit project.

Voor het staatshoofd is het noodzakelijk dat wij niet alleen vertrouwen in ons zelf moeten hebben maar ook in het land. Op die manier kunnen wij gezamenlijk het land opbouwen en tot grotere hoogten komen.

Volgens vicepresident Ashwin Adhin is het een antwoord op de behoefte van de gemeenschap, om zoveel mogelijk woningen op te leveren. Het bedrijfsleven wordt hierin ondersteund. “Regeren is niet alleen vooruitkijken, maar ook durven te ondernemen, maar dan met de ondernemer”, sprak de vp.

BEKIJK OOK
Beveiligers Kabinet Vicepresident niet betrokken bij roofoverval op geldtransportauto

De vicepresident is de mening toegedaan dat grote daden voortkomen uit groot denken. “Door elke dag daden te stellen, ongekende resultaten neer te zetten en met de mensen te communiceren heeft tot gevolg dat met weinig woorden het vertrouwen bij de bevolking herbevestigd wordt”, merkte de vp op.

Ook de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad die aanwezig was bij deze bijzondere plechtigheid, gaf te kennen verrast te zijn met deze enorme stap vooruit. Volgens de bewindsman geeft dit het ondernemerschap van P&D Real Estate aan en het niveau van onze bankiers, om waar nodig in te grijpen om de nodige ondersteuning te bieden.

Volgens minister Hoefdraad is er naast je gezondheid en gezin, geen kostbaarder bezit dan het hebben van je eigen huis.

De sociale woningen zullen door de lokale banken gefinancierd worden. De luxewoningen kunnen de klanten ook intern financieren bij P&D Real Estate.

Op zondag 10 maart werden tevens 72 sleutels door de vicepresident overhandigd aan trotse bewoners van het Altona 1 project, waar in totaal 200 woningen zijn opgeleverd.