fbpx
Start baggeren Surinamerivier

GFC NIEUWS- Vandaag wordt het startsein gegeven van een grootscheeps project dat van eminent belang is voor de handel van en naar het land. Het gaat in deze om het uitbaggeren van de vaargeul van de Surinamerivier.

Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie zegt dat de werkzaamheden aanvangen op 2 maart. “De vaargeul voldoet al enkele jaren niet aan de diepte die vereist is om grote schepen binnen te halen en de goederen die daarmee gepaard gaan.”

De minister zegt dat dit project van eminent belang is, gelet op het sociaal-, maatschappelijk- en economisch effect. “Wij verwachten dat we de rederijen, handelaren en andere stakeholders de mogelijkheid bieden om de goederen binnen te brengen. Ook voor de export is het van eminent belang. Zeker ook voor Staatsolie zal dit project een meerwaarde hebben voor de export van olie. Ook andere producten die exporteert worden. Elke burger in Suriname zal er baat bij hebben.”

De werkzaamheden zullen over een periode van een jaar worden uitgevoerd. De vaargeul zal niet alleen in de diepte, maar ook in de breedte worden uitgediept.

Aan dit project is er een onderhoudsperiode van 5 jaar gekoppeld. In deze periode zal ervoor gezorgd worden dat de vaargeul begaanbaar wordt gehouden.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.