fbpx

Start Agro-Industriepark dit jaar een streven en geen nieuwe visvergunningen 2020

In De Nationale Assemblee heeft minister Rabin Parmessar aangegeven dat het streven is te starten met het Agro-Industriepark dit jaar.

De bewindsman ging breedvoerig in op de Agro-industrie. “De voorbereiding van dit langjarig project is in volle gang. Het ministerie werkt aan de stimulering van het particuliere initiatief en is faciliterend”, benadrukte de minister.

Belangrijk is om de beoogde afzetmarkten voor de agrariërs te bereiken, zodat producten verder dan de lokale markten worden afgezet.

Waterbeheersingssystemen zullen ook worden aangepakt door het ministerie, waardoor landbouwgronden nuttig kunnen worden gebruikt. Het is ideaal om voer voor vee te produceren, hiervoor is nodig: mais, soya en gras. Deze zijn enkele aspecten van het Agro-Industriepark.

BEKIJK OOK
e-Gov werkt aan verdere digitalisering overheid

Minister Parmessar heeft verder tijdens de beantwoording van de 2e ronde gesproken over onder andere visvergunningen. “Er is geen ruimte voor nieuwe visvergunningen in 2020. Te veel visvergunningen zijn uitgegeven. Belangrijk voor een duurzame ontwikkeling van de visserijsector is een optimale controle op de wateren opvoeren. Daar zullen het ministerie van LVV en andere autoriteiten hard aan werken”, gaf de minister aan.