Start aanpak zandwegen Para

Alle binnenwegen van de Inheemse dorpen Wit Santi en Hollandse kamp worden aangepakt. De districtscommissaris van Para, Armand Jurel, gaf donderdag het startsein van de werkzaamheden. De rehabilitatie van wegen kan volgens deskundigen, nu alleen in gebieden waar savannezand overheerst. Het savannegrond laat het overtollig water door en biedt mogelijkheid tot verwerking, ondanks regenval. Bij betere weersomstandigheden volgen de overige zandwegen in diverse bestuursressorten.

De wegen worden hersteld door ze op te vullen met krascow, te egaliseren en te profileren met een compacter. De trenzen worden direct opgeschoond en uitgegraven. Inritten met duikers die niet goed zijn geplaatst, worden verwijderd en met tussenkomst van de eigenaar hersteld voor een betere waterhuishouding. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door S. Main Transport.

Volgende week wordt de rijweg naar Carolina opgeleverd. Deze weg is door ondernemers in het gebied op eigen kosten hersteld, nadat toestemming verkregen is van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C).

De levering van 3000 mᵌ basecorse voor de rehabilitatie van de rijweg naar Matta is al in aanbesteding geweest bij OWT&C. Het ministerie is bezig met de voorbereiding van de werkzaamheden en zal starten zodra er droog weer is met de rijweg naar Matta.(GFC)