Staking staatsbusvervoer ontregelt het leven in Commewijne

GFC NIEUWSREDACTIE- Marlon Budike luidt de noodklok. Volgens hem ontregelt de staking bij het staatsbusvervoer het leven in Commewijne, Suriname.

“Als gewezen lid van De Nationale Assemblee en voorzitter van de afdeling Commewijne van de Nationale Partij Suriname wordt ik vaker benaderd door de gemeenschap en wil ik namens hun de regering wijzen op de noden van het district Commewijne en ongetwijfeld ook van andere streken.

“Ik zou het kunnen hebben over de problemen die Covid-19, de economische- en politieke crisis met zich meebrengen, maar zal het voor nu slechts hebben over een prioriteit”.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Mannelijk geslachtsdeel steeds rekken kan permanente schade en impotentie veroorzaken

Staking NVB

Budike wijst erop dat een belangrijk deel van de bewoners dagelijks pendelt tussen Commewijne en Paramaribo. Duizenden personen werken in de stad. “Dan heb ik het nog niet gehad over studenten die in Paramaribo onderwijs volgen en bezig zijn het schooljaar 2020-2021 af te ronden.”

Budike wijst er verder op dat het merendeel van de bewoners behoort tot de lagere inkomensklasse en is aangewezen op openbaar vervoer. Daarbij wordt in grote getallen gebruik gemaakt van de staatsbusdienst.

Niet alleen omdat de tarieven van het NVB meer dan 50% lager zijn, zijn er gebieden die niet beschikken over particuliere lijndiensten, waaronder Richelieu en Meerzorg die thans geheel verstoken zijn van openbare busvervoer.

Oplossing

Het staatsbedrijf rijdt op vastgestelde uren waardoor hun langdurige tocht naar de stad enigszins gepland kan worden.

De bussen van particuliere lijndiensten rukken alleen uit als ze vol zijn, omdat begrijpelijk zij tenminste kostendekkend moeten opereren, hetgeen met de verhoogde brandstofprijzen ook voor hun thans naar een oplossing moet worden gezocht.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Geestelijke die baby van zijn overleden verloofde aborteerde wordt verplicht met haar lijk te trouwen

Het probleem met de dienstverlening van de NVB jaagt de bevolking in deze hachelijke economische tijd waarin wij verkeren in extra vervoersuitgaven, waardoor velen het in een bodemloze put doet belanden.

Het volgend schooljaar staat voor de deur. Inschrijven en het inkopen doen voor het volgende schooljaar staan klopt op die deur.

Zij die in de stad werken, studeren of anderszins bezig zijn derven inkomsten, omdat immobiliteit ze hindert, vervolgt Budike. “Werkgevers zijn zakelijk, no work no pay. Velen zijn hun baan kwijt. Het is onvoorstelbaar en doe daarom een beroep op de regering maatregelen te treffen om het volk tegemoet te komen.”

De economische-, maatschappelijke- en andere gevolgen die het uitvallen van het staatsvervoerbedrijf en de verhoogde kosten voor levensonderhoud met zich meebrengt zijn vele malen hoger (niet te berekenen), zeker in deze periode van inkoop schoolspullen en roep ik de overheid op de problemen met de bus- en boothouders zo gauw als mogelijk op te lossen en ook de mogelijkheid te bekijken de gemeenschap tegemoet te komen door het verlagen van de bus- en boot tarieven.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten