fbpx

Stage leerlingen Speciaalonderwijs bij ‘s Lands Hospitaal

Leerlingen van het Speciaalonderwijs kregen ook dit jaar de kans om in ‘s Lands Hospitaal hun theoretische kennis in praktijkervaring om te zetten.

Het gaat om de meisjes Serene Pepe, Shanissa Sedipo, Mëghan Tilborg die in de Wasserij en Linnenkamer hun ervaring mochten opdoen en Anchita Maai in de Keuken haar kookkunsten toetste. De leerlingen van de Emmaschool en Stizona zitten in het laatste leerjaar.

De Emmaschool is dit jaar gestart met het onderdeel stage en heeft hiermee het onderwijspakket uitgebouwd, terwijl Stizona al jaren stagiaires inzet bij Surinames oudste ziekenhuis. De Emmaschool telt ongeveer 70 leerlingen en de 4 richtingen, te weten Facilitaire Diensten, Houtbewerking, Metaalbewerking en Tuinarbeid.

Vrijdag kwam de stageperiode van deze groep tot een eind, waarbij er op gebruikelijke wijze deze leerfase is afgesloten met de stagiaires, ouders en medewerkers.

BEKIJK OOK
Oud-Sozavo-minister Christine Polak overleden

De juffrouwen J. Everduim van de richting Zorg van de Woning en M. Angan van Zorg van de Voeding zijn heel blij en tevreden met de praktijkervaring die de leerlingen mochten opdoen en zijn ‘s Lands Hospitaal erkentelijk voor de kans die deze kinderen krijgen, maar meer nog voor de begeleiding van de werknemers.

De chef van de Wasserij, Diana Pengel en haar collega van Interieurverzorging kregen een mok als cadeau, terwijl de leerlingen een enveloppe met inhoud van ’s Lands Hospitaal kregen en van de afdeling diverse presentjes.

Ook Diana Blagrove, het hoofd van de keuken, is er trots op dat het ziekenhuis op deze manier een maatschappelijke bijdrage levert aan de gemeenschap.