fbpx




Staatsolie-topman Waaldijk over 5 weken weg uit leiding bedrijf

De huidige directeur van Staatsolie, Mark Waaldijk( uiterst links op de foto), gaat over vijf weken met pensioen. Dat zei hij woensdag op het hoofdkantoor van Staatsolie.

Zijn opvolger is Rudolf Elias, de director Refining & Marketing.

President Bouterse had Waaldijk in december 2014 gevraagd om nog niet met pensioen te gaan. Het bedrijf heeft in december de vernieuwde raffinaderij in gebruik genomen.

Waaldijk begon 27 jaar terug bij Staatsolie. In 2005 werd hij aangesteld als algemeen directeur. Hij blikt tevreden terug. “Ik ben als jonge man hier gekomen met een heleboel plannen en idealen en ik heb de gelegenheid gehad om mijn bijdrage te leveren. Ik laat een heel goed draaiende organisatie achter,” zegt hij.

De directeur vindt dat er een goede basis is gelegd om zonder hem door te gaan.

Het bedrijf heeft een aantal hoogtepunten. Het grootste hoogtepunt is volgens Waaldijk de bouw van de raffinaderij. Hij ziet dit als een van zijn verworvenheden, omdat hij vanaf 1988 als projectmanager de zaak heeft getrokken. “Het heeft me 25 jaar gekost voordat de totale raffinaderij er uiteindelijk kwam.”

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.