Staatsolie stelt 150 zuurstofflessen beschikbaar voor Covid-patiëntenzorg

GFC NIEUWSREDACTIE- Staatsolie Maatschappij Suriname schonk dinsdag 60 zuurstofflessen, een derde levering van totaal 150 zuurstofflessen, aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo voor Covid-patiënten die zullen worden opgevangen in KKF.

De Covid-situatie in Suriname is momenteel onbeheersbaar. De overheid heeft landelijk code paars afgekondigd en in de zorg spreekt men van code zwart.

Bovenop het tekort aan bedden kampte de Covid-zorg vorige week ook met een tekort aan zuurstof om toe te dienen aan Covid-patiënten die in ademnood verkeren.

Staatsolie ziet het als zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een gezonde samenleving en koos ervoor verlichting te bieden middels het voorzien in de zuurstofbehoefte van de patiënten.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Nieuw Chinees vaccin CoronaVac goedgekeurd door de WHO, belooft 100% bescherming tegen ernstige ziekte

De afgifte werd gedaan door de Manager Corporate Communication Enid Bergval en in ontvangst genomen door Faucia Niamut, verpleegkundig directeur AZP en dokter Ch. Kamta, beiden verantwoordelijk voor de opzet bij KKF welke zal worden ingezet om de toestroom van Covid-patiënten op te vangen.

Staatsolie draagt graag bij aan het optimaliseren van de Covid-zorg, maar vraagt de gemeenschap om de geldende maatregelen en protocollen strikt na te leven.

Vaccineren is de duurzame oplossing om uit de pandemie te geraken. Een hoge vaccinatiegraad in een aantal landen wereldwijd laat ons zien dat die samenlevingen veilig weer open kunnen.

Terug naar normaal willen we allemaal. Wij vragen de samenleving dan ook zich te laten vaccineren zodra u de gelegenheid krijgt.

Staatsolie spreekt haar hartgrondige dank uit aan alle zorgverleners die zich dag in, dag uit inzetten om aan zoveel mogelijk Covid-patiënten kwaliteitszorg te bieden.

Overige berichten