fbpx
Staatsolie sluit productiedelingscontract voor Nickerieblok

Staatsolie Maatschappij Suriname en Decker Petroleum Marketing uit Trinidad hebben vandaag het productiedelingscontract voor het Nickerieblok ondertekend.

Decker zal exploratie-activiteiten verrichten in het Nickerieblok. De duur van het contract is 37 jaren, waarvan de exploratieperiode 7 jaren is.

Rudolf Elias, Managing Director van Staatsolie, en Mahase Ragoonath, Managing Director van Decker ondertekenden namens de bedrijven het contract. Het blok was aan olie- en gasbedrijven aangeboden tijdens de “Open door invitation”, die liep van 15 september 2017 tot 15 september 2018.

Belangstellende bedrijven konden in deze periode een bod uitbrengen op de blokken Weg naar Zee, Nickerie, Commewijne en Coronie.

De onderhandelingen van Weg naar Zee zijn nog gaande, terwijl het Commewijne- en Coronieblok nog open staan.

Decker zal op eigen risico en voor eigen rekening, petroleumactiviteiten ontwikkelen in het Nickerieblok. Bij een commerciële vondst zal de Staat haar aandeel zal bestaan uit afdrachten uit inkomstenbelasting en winst.

Staatsolie heeft, indien besloten wordt tot ontwikkeling over te gaan, de optie om vanaf de ontwikkelingsfase voor maximaal 50% in het Nickerieblok te participeren. Verder is opgenomen in het contract dat er geen verplichtingen voor Staatsolie zijn indien de exploratieactiviteiten niet leiden tot een commerciële vondst.

Decker is gevestigd in Trinidad en reeds geruime tijd klant van Staatsolie. De focus van het bedrijf is voornamelijk het verwerken van bitumen, asfalt en asfaltproducten, maar de laatste jaren wordt ook interesse getoond in exploratie en productie van olie en gas op land.

Staatsolie richt zich nu op activiteiten in het nearshore- en offshore-gebied en verricht daarom de exploratieboringen in Nickerie niet zelfstandig.

Decker wordt door ondertekening van dit contract, operator van het Nickerieblok. Zij zijn verantwoordelijk voor de operationele werkzaamheden alsook het garanderen van de veiligheid van de medewerkers en bescherming van het milieu.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…