fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Staatsolie onthult met 40-jarig bestaan monument “De Ja-knikker” in Saramacca

GFC NIEUWS- In verband met het 40-jarig bestaan van Staatsolie Maatschappij Suriname op 13 december vond zondag de onthulling plaats van een monument ” De Ja-knikker”.
Deze Ja-knikker staat bij de rotonde op de kruising gevormd door Sidodadieweg en de Larecoweg in het ressort Groningen, Saramacca.
Bij deze onthulling waren onder meer aanwezig: de verschillende directeuren van het bedrijf, vergezeld door hun stafleden, DNA- leden, districtscommissaris (dc) Sherin Bansi- Durga en leden van de Bestuursdienst.
Volgens de dc levert dit overheidsproductiebedrijf sedert haar ontstaan een zeer belangrijke bijdrage aan de Surinaamse economie, zowel op het gebied van investeringen in Staatsolie als in andere productiebedrijven en sectoren.
“Hierdoor levert dit bedrijf een bijzondere bijdrage aan de werkgelegenheid in Suriname. Bijdragen aan de staatskas zoals loonbelasting, inkomstenbelasting en winstbelasting is ook niet te onderschatten,” alfus Bansi.
Ze vervolgt: “Suriname is Staatsolie en Staatsolie is Suriname zou u kunnen zeggen. Vandaag dus na 40 jaar als deze Jaknikker als monument wordt geplaatst en onthuld zal dit een bijzondere betekenis hebben voor de jongeren en het nageslacht van Suriname. Waarom, zult u denken? Omdat wanneer er over een jaar of 2 olie offshore, dus op zee middels gigantische platformen en moderne technologie gewonnen zal worden, zal deze Jaknikker hier als monument ons altijd eraan herinneren hoe Staatsolie ooit was begonnen.”

OOK INTERESSANT
Directoraat Cultuur gaat zich inzetten voor behoud hindoe-dans 'londa ke naach'