fbpx

Staatsolie investeert weer in negen knapkoppen

Vier best geslaagde scholieren van Tout Lui Faut en omgeving krijgen van Staatsolie een studiebeurs. Deze bursalen hebben intussen hun symbolische cheque ontvangen van Annand Jagesar, Downstream Deputy Director. De studiebeurs houdt in dat Staatsolie de kosten van de vervolgopleiding van de scholieren dekt.

De beurs geldt voor de duur van de vervolgopleiding. In een overeenkomst die met de ouders wordt gesloten, zijn de voorwaarden opgenomen waaraan de bursalen moeten voldoen. Het is het tweede achtereenvolgende jaar dat Staatsolie aan de bestgeslaagde scholieren een studiebeurs geeft voor hun vervolgopleiding.

Er zijn negen scholieren gekozen op basis van door Staatsolie vastgestelde criteria. Deze negen komen uit een groep van 27 afkomstig van OS Dijkveld, OS II Livorno, SO Livorno, R. Sewbaranschool, A. Sweetschool, MULO Botro Mankiweg, Shri Ramschool, Shri Laksmischool en SGS HAVO/VWO.

De vier uitblinkers uit de top negen zijn Asmita Raghoe (GLO), Priya Chauti (VOJ), Arantxia Karmo (VOS), en Swastika Oedai (VOS). Om tot deze top te behoren moet het laagste cijfer een zeven zijn en moet de kandidaat de hoogste gemiddelde score hebben op zijn niveau.

Op elk niveau wordt één bursaal gekozen, maar dit jaar zijn er twee VOS-bursalen die beiden 52 punten hebben behaald. Van de vijf lagere scholen die deelnamen leverde OS Dijkveld de drie best geslaagden. De top drie middelbare scholieren zijn afkomstig van het HAVO. Voor de groep van negen jongeren wordt er een programma opgezet om hen te begeleiden in het maken van de juiste keuzes, doelen stellen en deze te realiseren.

Het verstrekken van studiebeurzen aan de bestgeslaagde scholieren van Tout Lui Faut en omgeving staat in relatie tot Staatsolies Corporate Social Responsibility en Corporate Social Investment beleid.

Richano Sodipo, de 2017 VOS-bursaal, noemde het in zijn motivatiespeech geweldig dat Staatsolie op deze manier investeert in de jongeren van Tout Luit Faut en omgeving. Door de trainingen die hij tot nu toe heeft gevolgd is hij gegroeid voor wat zijn persoonlijke ontwikkeling betreft. Hij deed een beroep op de geslaagden om actief deel te nemen aan het coachingstraject dat hen aangeboden wordt.