Staatsolie informeert bewoners Coronie over Nearshore Drilling Project

Een team van Staatsolie bestaande uit: Sherida Asinga, Roger Wong en Menno Borger hebben vrijdag de Coriniaanse gemeenschap geïnformeerd over het Nearshore Drilling Project.

Het Nearshore Drilling Project houdt in dat Staatsolie in april 2019 tot het eerste kwartaal van 2020 negen exploratieputten zal boren in zee vlak voor de kust van het district Coronie. Dit gebied tot veertig kilometer uit de kustlijn wordt de nearshore genoemd en heeft waterdieptes tot dertig meter.

Door nearshore-oliereserves op te sporen, wil Staatsolie de lange termijn productie veiligstellen. Het is de eerste stap om dit doel te bereiken, meldt BIC Coronie.

Tijdens het presenteren werd belangrijke informatie naar voren gebracht zoals, de doelstelling van het Nearshore Drilling Project, de boorlocaties en over olierampen die zich kunnen voordoen tijdens de boringen. Verder werden de milieugevoelige gebieden ook in kaart gebracht door het team van Staatsolie in samenwerking met de aanwezigen.

Burgervader Remie Tarnadi gaf aan dat het heel belangrijk is voor de gemeenschap om op de hoogte te zijn van de activiteiten die zich in het district plaatsvinden.

Overige berichten