Staatsolie en Apache Corporation sluiten PSC voor offshore-blok 58

Staatsolie Maatschappij Suriname NV en het Amerikaanse Apache Corporation hebben op woensdag 24 juni 2015 een productiedelingscontract gesloten voor exploratie, ontwikkeling en productie van het offshore-blok 58.

De overeenkomst geldt voor dertig jaar en is opgedeeld in een exploratie-, ontwikkelings- en productieperiode, laat het bedrijf weten in een persbericht.

Er is een minimumwerkprogramma overeengekomen voor de exploratieperiode, waarin onder meer geologisch onderzoek, seismische datavergaring en exploratieboringen zullen worden verricht.

Alle kosten in de exploratiefase zijn voor rekening van Apache en worden pas terugbetaald als zij een commerciële ontdekking doet en die ook in productie brengt.

Het contract biedt Staatsolie de mogelijkheid om tot maximaal twintig procent te participeren in de ontwikkelings- en productiefase.

Blok 58 ligt ongeveer 200 kilometer noordwest uit de kust van Paramaribo, in waterdieptes van 55 tot 2250 meter. Van het 5830 vierkante kilometer grote blok is er is er 2245 kilometer 2Dseismische data beschikbaar. Blok 58 was opgenomen in de internationale aanbestedingsronde 2014/2015.

In het productiedelingscontract is nadrukkelijk aandacht besteed aan inspectie, veiligheid en milieu. Eveneens zijn er voorzieningen opgenomen voor werkgelegenheid voor lokaal kader, trainingen, sociale programma’s en de wijze waarop de ontmanteling van faciliteiten aan het einde van de petroleumactiviteiten zal plaatsvinden.

Namens Staatsolie ondertekende waarnemend Algemeen Directeur Rudolf Elias het contract en voor Apache Corporation tekende James Parr, Vice President International New Ventures and Gulf of Mexico.

Apache Corporation is in 1954 opgericht en heeft operaties in Canada, de Verenigde Staten van Amerika, Egypte en het Verenigd Koninkrijk.

In oktober 2012 heeft Apache een productiedelingscontract met Staatsolie gesloten voor offshore-blok 53. In dat blok is in februari 2015 de exploratieput Popokai 1 geboord. CEPSA (Spanje) en Petronas (Maleisië) zijn partners van Apache in blok 53.

Overige berichten