Staatsolie-directeur Elias: “Een moment waar we naar toe hebben geleefd”

GFC NIEUWS- De recente olievondst voor de kust van Suriname is volgens Staatsolie-directeur Rudolf Elias een moment waar de Surinaamse oliemaatschappij naar toe heeft geleefd.
De directeur zat dinsdag samen met president Desiré Bouterse en de overige regeringstop aan de tafel om het goede nieuws aan de gemeenschap bekend te maken. Hij spreekt van een prachtig moment voor het bedrijf.
Elias: “Het is een prachtig moment voor Staatsolie. Het is een moment, waar we als Staatsolie heel lang naar toe hebben geleefd, waar we in principe al vijf jaar voor werken, dat we onszelf ready maken voor zo een grote olievondst. Ik ben herhaaldelijk in de pers geweest en bij herhaling heb ik gezegd: “ik weet niet wanneer, ik weet alleen dat het gaat komen.”
“Wij weten het al een tijdje dat er mooie olie gevonden is, we wisten niet of er inderdaad een discovery was. Ze hebben het vandaag bekendgemaakt. Dat is natuurlijk prachtig nieuws. Ik heb er niet veel aan toe te voegen want in het persbericht staat in principe al alles.”
“Laten we kijken of we net als Guyana ook ‘discovery after discovery krijgen’,” besloot Elias.

Overige berichten