fbpx

Staatsolie betreurt ongeval olietanker op de Surinamerivier

Maandag is de olietanker de Tradewind Legend betrokken geweest bij een incident op de Surinamerivier. Het incident vond plaats rond 13.00 uur. Volgens de door Staatsolie verkregen informatie raakten enkele vissersboten en de kade hierbij beschadigd, maar deden er zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Deze olietanker is geleased door Staatsolie, en was onderweg naar de haven te Tout Lui Faut om olie voor de export op te halen.

De olietanker voer naar Tout Lui Faut en raakte ter hoogte van Nieuw Amsterdam door nog onduidelijke reden op drift. Het schip richtte ter hoogte van Nieuw-Amsterdam schade aan enkele vissersboten en de kade aan.

BEKIJK OOK
Lijk met kap- en snijverwondingen opgevist uit Surinamerivier

Het management van Staatsolie werd kort na het incident door de agent op de hoogte gesteld en ook de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) werd betrokken.

Volgens de internationale en nationale scheepvaartsregels heeft de MAS het schip bevolen ten anker te gaan tot zij de schade heeft opgenomen en de oorzaak van het incident heeft vastgesteld. Het onderzoek start vandaag.

Staatsolie betreurt dit ongeval en zal erop toezien dat de benadeelden zullen worden vergoed voor geleden schade.(GFC)