fbpx
Staatskas is leeg

Onlangs heeft president Desi Bouterse op een persconferentie bevestigd wat velen al lang wisten namelijk, dat de staatskas reeds leeg is in de vierde maand van het nieuwe begrotingsjaar.

Men heeft dermate huisgehouden met de staatshuishouding dat contractors van het ministerie van Openbare Werken reeds langer dan een jaar op geld wachten.

Mensen en bedrijven die diensten aan de overheid hebben verleend wachten ook al langer dan zes maanden op hun geld. Klaarblijkelijk ziet men het al dagen en is men bewust van het feit dat men niet langer in staat zal zijn om te kunnen genieten van staatsmiddelen. Dus wordt nu alle bron uit de pot geschraapt om nog wat op de eigen bankrekening te kunnen zetten.

Corruptie ligt aan de basis van de enorme verarming van de gemeenschap. De overheid neemt een dermate grote plaats in onze economie in dat wanneer zij insolvabel is dit ertoe leidt dat de bedrijvigheid en de transacties in de economie ernstig in de knel komt te zitten. Je krijgt een kringloop van verminderde inkomsten gevolgd door ontslagen, sociale verarming en sociale ellende.

De gemeenschap dient ervoor te waken dat deze mensen ooit weer aan de macht komen.

Dus de gemeenschap wordt opgeroepen om goed op te letten en na te denken op wie zij zal stemmen. Het heeft geen zin om te stemmen op partijen die niet met geld weten om te gaan en dus ook geen geld zullen hebben om het land te kunnen regeren laat staan om u een goed bestaan te kunnen bieden.

VHP- mediacommissie

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…