Staatshoofd Suriname aangekomen in Nederland

GFC NIEUWSREDACTIE- President Chandrikapersad Santokhi van Suriname is vandaag 6 september aangekomen in Nederland.

Het Surinaamse staatshoofd is er samen met drie ministers voor een werkbezoek.

Hij zei voor zijn vertrek vanuit Suriname dat het werkbezoek gezien moet worden als het hoogtepunt van de samenwerkingsrelatie die hersteld is na aantreden van de huidige Surinaamse regering.

Het staatshoofd sprak van een zware agenda, die in Nederland afgehandeld zal worden. Voorafgaand aan dit werkbezoek heeft president Santokhi twee keer telefonisch overleg gehad met de Nederlandse premier Mark Rutte.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Sinds het aantreden van deze regering is er op geen enkele wijze enige verlichting te merken voor het volk

President Santokhi zet zich in op de sterke kanten van het gedeelde verleden met het voormalige moederland. “Suriname is, al meer dan 45 jaar, een onafhankelijk land. Als wij nieuwe toenadering tot Nederland zoeken, dan is het als volwaardige partner,” aldus het staatshoofd.

Minister-president Mark Rutte ontvangt president Santokhi op woensdag 8 september op het ministerie van Algemene Zaken.

Tijdens een werklunch zal onder meer gesproken worden over samenwerking op het gebied van landbouw, de rechtsstaat, financieel beleid, buitenlandse politiek en de bestrijding van het coronavirus.

Van Nederlandse zijde zullen de ministers Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit), Sigrid Kaag (Buitenlandse Zaken), minister Wopke Hoekstra (Financiën) en Sander Dekker (Rechtsbescherming) aanzitten.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten