fbpx

Staatshoofd onthuld twee beelden in verband met zijn jaardag

GFC NIEUWS- President Desiré Bouterse heeft twee beelden van zichzelf onthuld tijdens de opening van de “Soso Lobi 2 Expo”, die in het kader van de geboortedag van het staatshoofd is georganiseerd.

Dit bijzondere moment vond plaats op 11 oktober in de Congreshal.

De president onthulde het eerste beeld rond 21.00 uur, dat vervaardigd is door kunstenaar Guillermo Linger.

Linger gaf vervolgens een uitleg over het kunstwerk. Het staatshoofd was erg onder de indruk van het kunstwerk, waarna hij vol bewondering de kunstenaar prees voor zijn uitstekende creatie.

First Lady Ingrid Bouterse-Waldring mocht het volgende doek neerhalen om het tweede beeld van haar wederhelft te onthullen. De kunstenaar van het 2e beeld, Juhnry Udenhout, gaf eveneens uitleg hierover .

Het staatshoofd bedankte verder eenieder, in het bijzonder de kunstenaars en was erg ingenomen met de gepresteerde beeldhouwwerken. Hij wenste de kunstenaars heel veel succes toe en gaf als boodschap mee te blijven werken aan kunst om het levendig te houden.

BEKIJK OOK
Fols uit bezorgdheid bij start nieuw schooljaar: leerkrachten gedeprimeerd

Minister Lekram Soerdjan van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGD) die ook aanwezig was, haalde drie markante punten aan als het gaat om diversiteit aan houtsoorten.

Volgens de minister moeten we talent en vakmanschap de kans blijven geven. “We zijn nog niet waar we moeten zijn, maar met deze regering komen we er zeker,”aldus minister Soerdjan.

De expo met als thema “Lobi Sranan Oedoe” is georganiseerd door Purple Movement en Stichting Suriname Art.