fbpx

Staatsbezoek president Bouterse aan China en Cuba

GFC NIEUWS- Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt bekend dat op uitnodiging van de president van China, Xi Jinping, president Desiré Bouterse een staatsbezoek zal brengen aan China.

Met het staatshoofd reizen mee First Lady Ingrid Bouterse-Waldring die in China en in Cuba een apart programma zal hebben.

Voorts maken, vanwege het in China af te werken programma, de ministers van Buitenlandse Zaken, Financiën, Justitie en Politie, Handel, Industrie en Toerisme alsmede Volksgezondheid ook deel uit van deze presidentiële delegatie.

Dit bezoek staat in het licht van de verdere verdieping en versterking van de bilaterale samenwerking tussen beide landen en tevens de consolidering van het strategisch partnerschap tussen de twee soevereine staten.

President Bouterse zal een bilateraal onderhoud hebben met zijn collega president Xi Jinping, andere hoogwaardigheidsbekleders en het bedrijfsleven.

De ondertekening van diverse overeenkomsten, gericht op de gebieden veiligheid, landbouw, handel en investering, technische – en economische ondersteuning en “People-to-People” uitwisseling zullen tevens worden afgehandeld om zodoende verder inhoud te geven aan deze historische relatie van meer dan 160 jaren.

BEKIJK OOK
Suriname vertegenwoordigen op U20 vrouwen WK eer voor Mijensa Rensch

Vervolgens zal het Surinaamse staatshoofd van 2 – 4 december een staatsbezoek afleggen aan Cuba op uitnodiging van president Miguel Díaz-Canel, mede tegen de achtergrond van de herdenking van 40 jaren van diplomatieke betrekkingen tussen beide landen, welke een mijlpaal is in de relatie tussen de Republiek Suriname en de Republiek Cuba.

In deze vier decennia is de relatie tussen beide landen geïntensiveerd op onder andere politiek, sociaal, economisch en cultureel gebied.

Boor het verder uitdiepen van deze goede en vriendschappelijke banden zullen er ook overeenkomsten worden getekend.