fbpx
Staatsbegroting 2020 goedgekeurd

GFC NIEUWS- In De Nationale Assemblee (DNA) is op 17 november de ontwerp Staatsbegroting 2020 rond acht uur ‘s avonds met algemene 33 stemmen goedgekeurd.

De BEP-fractie heeft ook meegewerkt aan de goedkeuring van de begroting. De NDP-fractie was niet aanwezig in de vergaderzaal.

Na de aanname van de begroting heeft DNA-voorzitter Marinus Bee het parlement en de samenleving gefeliciteerd. De assembleevoorzitter heeft de regering gecomplimenteerd met haar presentatie. “De regering is overtuigend geweest vandaar dat alle 33 leden achter de begroting staan,” zegt voorzitter Bee.

De voorzitter van de Commissie van Rapporteurs, Asiskumar Gajadien, heeft ook zijn felicitaties overgebracht en onder andere aangegeven dat het heel moeilijk was om een inventarisatie te maken van wat de regering heeft overgenomen, maar dat het toch is gelukt. Na de felicitatie van Gajadien hebben de overige fractieleiders en president Chan Santokhi ook de felicitaties uitgesproken.

De achteruitgang van het land is volgens Santokhi een halt toegeroepen. De financiële crisis is tot staan gebracht en in vier maanden tijd is er sprake van stabiliteit. Als de vorige regering nog zou aanzitten, zou de koers volgens Santokhi naar SRD 40 tot SRD 50 voor de US-dollar zijn.

De regeringsleider complimenteerde de BEP voor de bijdrage en ondersteuning. Hij had geen goed woord over voor de afwezigheid van de NDP-fractie, die het volksbelang ondergeschikt heeft gemaakt aan een individuele issue.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.