fbpx

Staatsbegroting 2020 goedgekeurd

GFC NIEUWS- In De Nationale Assemblee (DNA) is op 17 november de ontwerp Staatsbegroting 2020 rond acht uur ‘s avonds met algemene 33 stemmen goedgekeurd.
De BEP-fractie heeft ook meegewerkt aan de goedkeuring van de begroting. De NDP-fractie was niet aanwezig in de vergaderzaal.
Na de aanname van de begroting heeft DNA-voorzitter Marinus Bee het parlement en de samenleving gefeliciteerd. De assembleevoorzitter heeft de regering gecomplimenteerd met haar presentatie. “De regering is overtuigend geweest vandaar dat alle 33 leden achter de begroting staan,” zegt voorzitter Bee.
De voorzitter van de Commissie van Rapporteurs, Asiskumar Gajadien, heeft ook zijn felicitaties overgebracht en onder andere aangegeven dat het heel moeilijk was om een inventarisatie te maken van wat de regering heeft overgenomen, maar dat het toch is gelukt. Na de felicitatie van Gajadien hebben de overige fractieleiders en president Chan Santokhi ook de felicitaties uitgesproken.
De achteruitgang van het land is volgens Santokhi een halt toegeroepen. De financiële crisis is tot staan gebracht en in vier maanden tijd is er sprake van stabiliteit. Als de vorige regering nog zou aanzitten, zou de koers volgens Santokhi naar SRD 40 tot SRD 50 voor de US-dollar zijn.
De regeringsleider complimenteerde de BEP voor de bijdrage en ondersteuning. Hij had geen goed woord over voor de afwezigheid van de NDP-fractie, die het volksbelang ondergeschikt heeft gemaakt aan een individuele issue.

BEKIJK OOK
18-jarige leerling vanaf 25 mei vermist