fbpx

Staatsbegroting 2019 goedgekeurd met 28 stemmen

De Staatsbegroting 2019 is met 28 stemmen voor en 14 stemmen donderdag tegen goedgekeurd in De Nationale Assemblee (DNA).

DNA-voorzitter Jeniffer Geerlings-Simmons zegt dat het land een begroting nodig heeft. “Hoe wij dan ook zouden staan tegenover de regering, ambtenaren moeten uitbetaald worden. De overheid moet de ziektekostenverzekering betalen voor heel wat burgers, zij moet een bijdrage leveren aan het gezondhouden van de ziekenhuizen, zij moet elk gezin in dit land EBS-subsidie geven, etc….etc”, aldus de DNA-voorzitter.

Zij zegt vervolgens: “Wij hebben dus niet de luxe op tegen de begroting te kunnen stemmen, ondanks wij niet helemaal tevreden waren, hebben we met de regering afgestemd om wijzingen aan te brengen. Ik hoop dat ik de volgende begroting in november mag aannemen”.

BEKIJK OOK
Baarmoederhalskanker nog steeds een belangrijkste doodsoorzaak onder vrouwen in Suriname

Na de aanname van de wet en de felicitaties van enkele DNA-leden kwam president Desire Bouterse aan het woord, die stelde dat eenieder een eigen mening mag hebben, maar centraal dient te staan het algemeen belang van de Surinaamse samenleving.