fbpx

Staatsbedrijven moeten financiële verslaglegging op orde brengen

De regering heeft aan alle staatsbedrijven instructies doen uitgaan om hun financiële verslaglegging op orde te brengen. Voor sommige bedrijven is er onderzoek geweest naar de bedrijfsvoering en de kostenstructuur.

In deze context zal de Wet op de Jaarrekening nageleefd moeten worden. Dit zei president Desiré Bouterse dinsdag in De Nationale Assemblee (DNA) in het kader van de Algemene Politieke Beschouwing. De vorige week hebben assembleeleden vragen gesteld over het beleid van de regering.

De discussie over de rol van de staatsbedrijven moet worden voortgezet met een goed overzicht op de financiële situatie, de hervormingsplannen die de bedrijven zelf aangeven en de analyses die zijn gemaakt in rapporten en andere doorlichtingen die hebben plaatsgevonden, vindt het staatshoofd.

De president is van mening dat staatsbedrijven commercieel zelf bedruipend moeten worden. Waar dat mogelijk en wenselijk is moet dat gebeuren door overname van particulier kapitaal of in nauwe samenwerking met particuliere partners.(GFC)