fbpx
Staat Suriname nu 100% aandeelhouder bacovenbedrijf FAI

GFC NIEUWS- Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft op 6 november de aandelen van het Belgische bedrijf Fruit Farm Group (UNIVEG) in FAI overgenomen middels het tekenen van een overeenkomst daartoe.

Het Belgisch Managementteam was begin dit jaar uit Suriname vertrokken met achterlating van alles inclusief de arbeiders en een schuld van 15 miljoen Amerikaanse dollars.

Conform de statuten hebben zij daarna hun aandelen (90%) aangeboden aan de Surinaamse Staat, de andere aandeelhouder (10%). De vorige regering had reeds het besluit genomen om de aandelen over te nemen, maar had het proces daartoe niet afgerond.

Om arbeidsrust te bewaren, heeft de regering besloten om elke maand in te komen met betaling van de arbeidskosten.

Ondertussen is de minister van LVV bezig geweest oplossingen te vinden voor het probleem ter behoud van de arbeidsplaatsen en deviezeninkomsten. De eerste stap daartoe was de overname van de aandelen.

Hierna zal spoedig overgegaan worden tot het benoemen van een nieuwe Raad van Commissarissen (RvC) en een directeur die het bedrijf gezond zullen moeten maken.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.