fbpx

Staat Suriname nu 100% aandeelhouder bacovenbedrijf FAI

GFC NIEUWS- Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft op 6 november de aandelen van het Belgische bedrijf Fruit Farm Group (UNIVEG) in FAI overgenomen middels het tekenen van een overeenkomst daartoe.

Het Belgisch Managementteam was begin dit jaar uit Suriname vertrokken met achterlating van alles inclusief de arbeiders en een schuld van 15 miljoen Amerikaanse dollars.

Conform de statuten hebben zij daarna hun aandelen (90%) aangeboden aan de Surinaamse Staat, de andere aandeelhouder (10%). De vorige regering had reeds het besluit genomen om de aandelen over te nemen, maar had het proces daartoe niet afgerond.

BEKIJK OOK
Santokhi in vergadering met Caricom-jongeren

Om arbeidsrust te bewaren, heeft de regering besloten om elke maand in te komen met betaling van de arbeidskosten.

Ondertussen is de minister van LVV bezig geweest oplossingen te vinden voor het probleem ter behoud van de arbeidsplaatsen en deviezeninkomsten. De eerste stap daartoe was de overname van de aandelen.

Hierna zal spoedig overgegaan worden tot het benoemen van een nieuwe Raad van Commissarissen (RvC) en een directeur die het bedrijf gezond zullen moeten maken.