St. Vincentius ziekenhuis wordt dit jaar nog definitief gesloten?

INGEZONDEN- Het St. Vincentius ziekenhuis, ook wel het RK- ziekenhuis genoemd, wordt dit jaar nog definitief gesloten. Er zou sprake zijn van een ernstig financieel tekort en er zijn geen mogelijkheden gevonden om de ziekeninstelling winstgevend te maken. Wat er met het personeel moet gebeuren, is onduidelijk.

Nog erger is het voor de patiënten die wonen in het noordelijk deel van Paramaribo. Deze zullen voor medische behandelingen voortaan noodgedwongen naar het Academisch Ziekenhuis moeten gaan. Het is bekend dat het AZ al overvol is, het personeel daar is overwerkt en er is sprake van lange wachtlijsten. Vaak zijn er niet eens bedden beschikbaar voor ernstig zieke patiënten.

Of het inderdaad zo is dat het RK- ziekenhuis nog dit jaar wordt gesloten, is voor mij helemaal onduidelijk. Deze informatie wordt de laatste week wel gedeeld en besproken onder artsen, specialisten en patiënten. Maar het is geen officiële informatie.

Het lijkt mij daarom verstandig dat de directie van het RK- ziekenhuis op de meest korte termijn duidelijkheid verschaft aan de gemeenschap. Nu bestaat er onzekerheid bij velen. Gaat het ziekenhuis nu wel of niet definitief sluiten dit jaar?

Indien dat wel of niet zo is, willen velen weten. Het wachten is nu op de directie om helderheid te geven.

J. Kerto

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Lees hier onze voorwaarden; de volledige tekst van de disclaimer leest u hier.