SSB presenteert concept Nationale Standaard “Kokosolie Specificaties”

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft afgelopen week een concept Nationale Standaard “Kokosolie Specificaties”gepresenteerd als feedback voor genodigden.

Het streven is om een zekere ordening teweeg te brengen in de kokosoliesector binnen onze samenleving, daar gebleken is, dat de gelopen periode er “neppe” kokosolie in omloop is.

Met het oog op de regionale- en internationale richtlijnen heeft SSB een Technische Commissie samengesteld voor de ontwikkeling van een standaard voor kokosolie.

De bijeenkomst had als doel om alle betrokken personen, organisaties, instellingen en bedrijven, kortom alle stakeholders die direct of indirect beïnvloed worden door deze standaard van informatie te voorzien.

Met deze standaard wordt tevens een bijdrage geleverd aan de verdere groei en versterking van de kokosoliesector in Suriname.

Kokosolie is een tropische olie, die wordt verkregen door het persen van het gedroogde witte vruchtvlees van de kokosnoot. Kokosolie kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Deze olie wordt niet alleen voor menselijke consumptie, maar wordt ook veel in de cosmetische producten verwerkt.

Vanwege het feit dat kokosolie ook bestemd is voor menselijke consumptie moeten de kwaliteitsstandaarden, waaronder voedselveiligheid gewaarborgd zijn.

Na de presentaties zijn er discussies gehouden waardoor de stakeholders hun commentaar konden geven voor uiteindelijke finalisering.

Overige berichten