fbpx

SSB organiseert consultatiebijeenkomst voor vuilophaal en vuilverwerking

Het Surinaamse Standaarden Bureau (SSB) organiseerde een consultatiebijeenkomst met stakeholders om standaarden te formuleren voor vuilophaal en vuilverwerking. Het afval zal worden opgedeeld in collectie van huishoudelijk, medisch, industrieel, gescheiden en grofafval.

De voorzitter van de technische commissie van het SSB, Sylvia Ang, zegt dat samen met nog 9 andere leden standaarden worden geformuleerd voor vuilophaal en vuilverwerking. De ontmoeting is bedoeld om een snelle reactie van de stakeholders, zodat die ter plekke kan worden aangegeven.

Het Standaarden Bureau komt met een plan om het afval in vijf categorieën te scheiden, waarbij recycling van dat soort grofvuil kan worden gestimuleerd, die niet zomaar in een vuilniswagen meekunnen. Op dit moment wordt huisafval twee keer per week opgehaald, maar de gemeenschap moet ook de ruimte krijgen om zelf aan te geven hoe vaak zij dat wensen.

OOK INTERESSANT
Truckchauffeur omgekomen bij verkeersongeval te Goliath

Het Surinaamse Standaarden Bureau is een onderdeel van het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T), dus na de ontmoeting wordt de rapportage ingediend bij het ministerie. De overheid zal op haar beurt moeten nagaan welke standaarden worden aangepast of aanvaardt, waarna het project tot uitvoering kan worden gebracht, aldus de voorzitter.

De bewustwording voor een schoon milieu is van eminent belang, want iedereen wil bijvoorbeeld een schone woonomgeving, maar niet alles kan worden overgelaten aan de overheid, deze verantwoordelijkheid ligt bij onszelf. Voor eventuele klachten en het aanbieden van een bepaald soort afval zou ook een telefoonnummer beschikbaar moeten worden gesteld.(GFC)