SSB ondersteunt ordening SME’s

Voor de ordening van de Small, Micro en Medium Enterprises (SME’s) is er door het Surinaams Standaarden Bureau de nationale standaard “Requirements for good management practices for micro, small and medium enterprises” ontwikkeld.

Bij het ontwikkelen van deze standaard is gebruik gemaakt van de internationale standaarden ISO 9001:2008 ‘Quality Management Systeem reguirements’ en ISO 14001:2004 “Environmental Management Systeem- Requirements with guidance for use.

Deze Nationale Standaard, biedt micro-, small en medium size bedrijven een handvat om een management systeem op te zetten waarin kwaliteit, milieu, veiligheid en gezondheid geïntegreerd zijn (HSEQ).

Door deze standaard toe te passen kunnen SME’s zich makkelijk toegang verschaffen op zowel de nationale als regionale markt en hun concurrentie positie vergroten. De bedrijven kunnen zich ook laten certificeren tegenover deze standaard door een certificeringsinstantie.

Na een succesvolle training is er nog steeds behoefte onder de lokale producenten om getraind te worden in bovengenoemde standaard. Daarom heeft het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) gemeend binnenkort wederom een tweedaagse training & workshop te verzorgen in deze nationale standaard CRS 14:2010.

Deze training zal een interactief karakter hebben, waarbij de standaard aan de hand van casussen tijdens de werksessie wordt behandeld.

Doelgroep zijn startende ondernemers van micro, kleine en middelgrote bedrijven (SME’s) die over willen gaan tot certificering.

Overige berichten