fbpx

SSB informeert bedrijven over ‘WTO- Technical Barriers to trade’ verdrag

GFC NIEUWS- Daar het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) het informatiepunt is van het Wereldhandelsorganisatie Technical Barriers to trade (WTO-TBT) verdrag, voor lokale als buitenlandse bedrijven, heeft zij op een workshop over de functies van een WTO-TBT gehouden.

De deelnemers zijn tijdens deze bijeenkomst geïnformeerd over de verschillende standaarden, het etiketteren, het eping platform, een gebruikersvriendelijke platform die richtlijnen en informatie verschaft over regelgeving van het exporteren van goederen naar Europa.

Ook kregen de participanten via dit platform de gelegenheid hun mening te geven over zo’n regelgeving.

Het platform geeft ook de mogelijkheid om de notificaties te beperken tot product of land.

Verder hebben de deelnemers tools aangereikt gekregen voor het exporteren van producten naar het buitenland.

BEKIJK OOK
Surinaams volk moet profiteren van opbrengsten uit olie- en gassector

Ruth van Gom, marketing en Sales manager van SISHADO gaf de participanten tools aan gereikt die van belang zijn voor een goede export.

Bij iedere tool hebben de genodigden links gekregen naar een website, om zich te registreren voor het ontvangen van nieuwsbrieven.

Deze nieuwsbrieven gaan over de ontwikkelingen die plaatsvinden in Europa. Zo is erin opgenomen, dat Duitsland overstapt naar kartonnen verpakking.

Over de Caribbean Export Development Agency (CEDA) wordt er aangegeven wat de ontwikkelingen zijn in het Caribisch gebied.

Ook van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA) zijn de nieuwsbrieven voor lokale ontwikkeling aan orde gekomen.