fbpx
SROF stuurt diplomatiek signaal naar Sportminister

Het bestuur van de stichting Ressort Ontwikkeling Flora (SROF) heeft dinsdag met de overhandiging van een voetbal een diplomatiek signaal gestuurd naar minister Faizel Abdoelgafoer van Sport en Jeugdzaken (S&J). Daarbij benadrukte SROF-bestuurslid Sharine Sedney dat het geschenk de bewindsman eraan moet herinneren dat hij beloftes heeft gemaakt met de SROF en daarmee ook met de buurtbewoners van Flora en omgeving.

De bewindsman was samen met zijn technisch team op het gemeenschapscentrum Fajadjanstraat in het volkswoningbouwproject Flora A,  om het startsein te geven voor de landelijke scan van sportaccommodaties. De bewindsman wil de informatie van de scan gebruiken als steun voor het regeringsbeleid met betrekking tot sportaccommodaties.

De minister vindt het gênant dat sportaccommodaties van particulieren er vaker beter uitzien dan die van de overheid. “Waarom kan het bij Oase, de Dolfijn en bij ons niet?,” was de stekende vraag  tot de aanwezigen. Hij is van oordeel dat zowel overheids- als particuliere sportaccommodaties toegankelijk moeten zijn voor een ieder.

“Als je iets gratis krijgt, vernietig je het”, was de reactie van SROF-commissaris Lesley Koulen. Hij is aangesteld als beheerder van het gemeenschapscentrum en heeft ervaren dat sommige buurtbewoners geen waardering weten op te brengen voor dit sportcentrum. Het feit dat het centrum geen omrastering heeft, speelt vandalen ook in de kaart, stelt Koulen.

Minister Abdoelgafoer stelde het SROF-bestuur, nadat hij de bal in ontvangst had genomen, gerust dat alles in orde komt. Op de splinternieuwe voetbal waren overigens de handtekeningen van de SROF-bestuursleden  geplaatst.

De bewindsman deed samen met districtscommissaris Mike Nerkust en zijn technisch team de officiële opmeting van het voetbalveld, dat samen met het basketbalveld en de kinderspeeltuin deel uitmaakt van de accommodaties van het gemeenschapscentrum Fajadjanstraat. Tijdens zijn rondleiding op het terrein, werd hij door SROF-bestuursleden onder wie voorzitter Wim Bakker, ingewijd in de problematiek van het centrum.

Het bezoek van de sportminister genoot veel media-belangstelling. Leerlingen van de omliggende scholen verwelkomden minister Abdoelgafoer bij aankomst met gezang en vormden een erepoort, waardoor de bewindsman moest lopen naar de deur van het gemeenschapscentrum, alwaar hij zijn toespraak hield.

Op die plek heeft de sportminister tekeningen in ontvangst genomen van leerlingen, die de situatie van het gemeenschapscentrum hebben uitgebeeld. De bewindsman beloofde deze tekeningen te zullen inlijsten. Na de toespraak van Abdoelgafoer, viel af te leiden dat hij reeds een oplossing heeft voor de problematiek van het centrum.

Gedacht wordt aan een omrastering met betonnen of aliminiumpalen met ijzeren of galvaanhekwerk. Tijdens zijn rondleiding benadrukte minister Abdoelgafoer dat onderhoud en beheer van sportcentra het meest belangrijke aspect is.

“Waarom zouden we steeds gelden moeten opbrengen op de staatsbegroting voor rehabilitatie, als we een goed beheer en onderhoud hebben.” Met goed beheer en onderhoud kan verval en afbraak van sportaccommdaties en sportcentra voorkomen worden. Behalve het gemeenschapscentrum Fajadjanstraat, valt ook het George Pindon Sportcentrum aan de Floralaan onder het beheer van de SROF.

Meer nieuws

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

Bedreiger president Santokhi opgesloten

GFC NIEUWS- Vandaag, zondag, is de 38-jarige Firen Ajaykumar G. door rechercheurs van politie Regio Midden opgespoord en aangehouden voor onder andere bedreiging met een…

11 positief uit 296 Covid-testen

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe personen dat het voorbije etmaal positief is getest op Covid-19 is 11. In totaal zijn 296 testen uitgevoerd. Dikke mensen…

Komediant Jerrel Vierklau heengegaan

GFC NIEUWS- Toneelacteur en komediant Jerrel Vierklau is niet meer. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

Nieuw bondscentrum BBGO maakt fleurige indruk

GFC NIEUWS- De officiële opening van het centrum van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) heeft donderdag plaatsgevonden. Dikke mensen slanken het makkelijkste…