fbpx

Srefidensiviering Brokopondo belooft veel goeds

Er zal heel veel gebeuren tijdens de Srefidensiviering in Brokopondo. De festiviteiten vorig jaar in Commewijne waren spectaculair maar Brokopondo zal zeker niet onder doen. Deze garantie gaf Glenn Dest, spokesman binnen de Commissie Viering Srefidensi.

Hij beveelt de samenleving van harte aan om het gouddistrict te bezoeken. Volgens de woordvoerder is de plaatselijke bevolking enthousiast dat de 42ste Onafhankelijkheidsviering in Brokopondo wordt gehouden. Dat merkt hij aan de hulp die de commissie dagelijks krijgt bij het uitvoeren van de werkzaamheden, schrijft het NII. De festiviteiten zullen te Brownsweg plaatsvinden en de commissie doet er alles aan om met alle actoren het geheel net zo aantrekkelijk te maken als de voorgaande jaren.

Met alle werkarmen van de overheid in het gebied is de commissie nagegaan wat de knelpunten zijn welke momenteel worden aangepakt. Er is reeds heel veel werk verzet zegt Dest zoals het schoonmaken van het district. Een van de zaken die nu uitgevoerd wordt is de aanleg van een bypass door het ministerie van OWT&C zodat de vrachtwagens niet meer door de dorpen hoeven te rijden. Dest roept de samenleving op Suriname schoon te houden.(GFC)