fbpx

SRD-ondersteuning kleine betalingen in vreemde valuta

GFC NIEUWS- Burgers die kleine valutabetalingen moeten doen en daar problemen mee ondervinden als gevolg van de opgeschroefde wisselkoersen, worden niet in de steek gelaten.
Het ministerie van Financiën heeft ervoor zorg gedragen dat vanuit het COVID-19 Noodfonds gepaste hulp wordt geboden.
Personen die vallen onder de categorie Vreemde Valuta Kleine Noden, komen met ingang van maandag 18 mei 2020 in aanmerking voor een SRD-compensatie.
Het betreft burgers die problemen ondervinden bij de betaling van hun maandelijkse huur, aflossing van een autolening, aflossing van een studielening, en andere kleine maandelijkse verplichtingen in vreemde valuta. De Regering heeft besloten het koersverschil in SRD te betalen, rechtstreeks aan degene aan wie de huur, aflossing of andere kleine valutabetaling moet worden voldaan.
De volgende categorieën komen in aanmerking:
Huishuur: Bewijs van huurcontract, en 3 betaalslips van afgelopen 3 maanden, waarop duidelijk het woonadres (van het verhuurde) en maandbedrag staan vermeld. Bankgegevens en naam/adres van de verhuurder aan wie de extra SRD zullen worden overgemaakt.
Aflossing autolening: bewijs van leningscontract, en 3 betaalslips van afgelopen 3 maanden, waarop duidelijk het voertuig en maandbedrag staan vermeld. Autoregistratie (nummer) bewijs. Bankgegevens en naam/adres van het auto verkoopbedrijf aan wie de extra SRD zullen worden overgemaakt.
Aflossing studielening: Bewijs van leningscontract, en 3 betaalslips van afgelopen 3 maanden, waarop duidelijk de lening en het maandbedrag staan vermeld. Bewijs van inschrijving opleiding. Bankgegevens en naam/adres van het opleiding instituut aan wie de extra SRD zullen worden overgemaakt.
Andere reguliere vreemde valuta betaling: Overleggen van voldoende bewijsstukken ter beoordeling.

BEKIJK OOK
11-jarig meisje uit Bernharddorp al enkele dagen vermist