fbpx
Facebook Pagelike Widget

SRD 25.000 boete betalen als ik “illegaal” op straat ben? Ik ben niet knettergek!

INGEZONDEN- Ik weiger om SRD 25.000 te betalen indien die boete mij wordt opgelegd als ik even te laat thuis ben. Ik werk hard voor mijn geld, soms wel 12 tot 13 uren per dag als ik moet overwerken! Maar ik ben niet knettergek!

Ik sta volledig achter de lockdown omdat ik het belang ervan inzie. Immers, elk mens met een beetje gezond verstand en liefde voor de medemens begrijpt wel dat er maatregelen getroffen moeten worden om de verspreiding van het vreselijk virus uit China terug te dringen.

Maar ergens is er een grens en die lijkt men nu te willen overschrijden.

Wij hadden het als volk al moeilijk genoeg met de hoge prijzen in de winkels. Dat speelde sinds vorig jaar steeds meer een rol in onze samenleving.

Door de coronacrisis is de toestand van velen nog dramatischer verslechterd. Winkeliers lijken met z’n allen totaal krankzinnig te zijn geworden. Er wordt op schandalige wijze misbruik gemaakt van de huidige situatie. De prijzen zijn heel subtiel weer verhoogd, sinds de laatste weken. We zijn dus weer armer geworden en steeds meer mensen zijn aangewezen op steunpakketten!

En geen mens die er wat aan doet!

Nu wil men nog meer druk op het volk leggen met disproportionele boetes en straffen indien je “illegaal” op de openbare weg bent. Dat is onaanvaardbaar. Ik ben niet knettergek om zoveel geld te betalen of te gaan zitten in het gevang!

Ik vraag aan de regering om rekening te houden met het volk dat het al moeilijk genoeg heeft. Stop met die waanzinnige boetes en strafvervolgingen!

Drs. J. Kerto

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.

 

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…