fbpx

SRD 25.000 boete betalen als ik "illegaal" op straat ben? Ik ben niet knettergek!

INGEZONDEN- Ik weiger om SRD 25.000 te betalen indien die boete mij wordt opgelegd als ik even te laat thuis ben. Ik werk hard voor mijn geld, soms wel 12 tot 13 uren per dag als ik moet overwerken! Maar ik ben niet knettergek!

Ik sta volledig achter de lockdown omdat ik het belang ervan inzie. Immers, elk mens met een beetje gezond verstand en liefde voor de medemens begrijpt wel dat er maatregelen getroffen moeten worden om de verspreiding van het vreselijk virus uit China terug te dringen.

Maar ergens is er een grens en die lijkt men nu te willen overschrijden.

Wij hadden het als volk al moeilijk genoeg met de hoge prijzen in de winkels. Dat speelde sinds vorig jaar steeds meer een rol in onze samenleving.

Door de coronacrisis is de toestand van velen nog dramatischer verslechterd. Winkeliers lijken met z’n allen totaal krankzinnig te zijn geworden. Er wordt op schandalige wijze misbruik gemaakt van de huidige situatie. De prijzen zijn heel subtiel weer verhoogd, sinds de laatste weken. We zijn dus weer armer geworden en steeds meer mensen zijn aangewezen op steunpakketten!

BEKIJK OOK
Nier Stichting Suriname reageert op recente transplantaties in AZP

En geen mens die er wat aan doet!

Nu wil men nog meer druk op het volk leggen met disproportionele boetes en straffen indien je “illegaal” op de openbare weg bent. Dat is onaanvaardbaar. Ik ben niet knettergek om zoveel geld te betalen of te gaan zitten in het gevang!

Ik vraag aan de regering om rekening te houden met het volk dat het al moeilijk genoeg heeft. Stop met die waanzinnige boetes en strafvervolgingen!

Drs. J. Kerto

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.